Welkom!

Op deze blog zullen jullie af en toe op de hoogte gebracht worden van wat we in de klas uitspoken.
De ene keer zal er een leerling wat vertellen, soms vind je er foto's en regelmatig komen er ook wat oefeningen online.
Hopelijk kom je klas 5A hier eens bezoeken.

Veel lees-, kijk- en oefenplezier!

Juf Sabine en haar klas

vrijdag 16 november 2012

Graven om te weten


Dit schooljaar werken we tijdens de lessen W.O. ook enkele thema’s uit. Het eerste thema dat we onder de loep nemen is “Graven om te weten”. We leerden al heel wat over de Prehistorie en  over de Oudheid. Maar hoe komt men nu zoveel te weten over deze tijden? 

Om het wat duidelijker te maken kwam de archeoloog op bezoek in onze klas. We stapten in de teletijdmachine en vlogen 100 jaar in de toekomst.
Wat kan men te weten komen over onze levenswijze aan de hand van het afval dat we achterlaten? Dus, we bestuderen eens een afvalzak.

Daarna stapten we weer in onze machine maar keerden we terug in het verleden. Aan de hand van enkele archeologische vondsten kwamen we het één en andere te weten over onze voorouders. Een schedel werd bestudeerd, we zagen dat men vroeger dronk uit een hoorn van dieren, bovendien zagen we ook dat we heel wat kunnen afleiden uit de tanden (zowel bij mens als bij dier).

 Wil je meer over dit thema te weten komen dan kan je altijd eens surfen naar www.raakvlak.be (intergemeentelijke dienst archeologie Brugge en ommeland).Geen opmerkingen:

Een reactie posten